Terină cu fasole verde

Terina cu fasole_MG_0314_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
235 kcal
10 g proteine
15 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 10 g gelatină
  • 2 fire de ceapă verde
  • 150 ml lapte
  • 250 urdă sau brânză ricotta
  • 125 g cașcaval
  • 250 g fasole verde
  • 1 ceapă
  • 100 g roși
  • 2 linguri oțet
  • 4 linguri ulei de măsline
  • piper
  • sare

Preparare
1. Pui gelatina la înmuiat în lapte, pentru 10 minute. Cureți ceapa verde, o speli și o tai în rondele. Dizolvi gelatina la bain-marie. Mixezi urda cu gelatina călduță, cașcavalul ras, ceapa, sare și pier după gust.
2. Torni amestecul în 4 cupe tapetate cu folie de plastic și le introduci în frigider pentru 3-4 ore.
3. Când porțiile de terină s-au închegat, cureți fasolea, o rupi în bastonașe, apoi o fierbi în apă ușor sărată și o scurgi. Speli roșiile și ceapa curățată și le tai după preferință. Amesteci oțetul cu uleiul, sare și piper.
Amesteci legumele pentru salata de fasole și le stropești cu dressingul.
4. Răstorni terinele pe farfurii și repartizezi salata. Poți să decorezi cu verdeață și cașcaval ras.

Geta Diaconu, Galați

5 porții
4 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *