Toad in the hole – „Vizuina broaștei“

Ingrediente

  • 250 g făină
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ plic drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
  • ½ linguriță sare
  • 150 ml lapte
  • 4 ouă
  • 4 cârnăciori
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă
  • ½ legătură pătrunjel
  • 2 linguri smântână
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei pentru tavă

Preparare
1. Amesteci făina cu praful de copt, drojdia și sarea. Adaugi laptele și 2 ouă și frămânți un aluat, pe care îl lași să se odihnească timp de 15 minute.
2. Prăjești cârnăciorii în ulei, pentru aproximativ 8-10 minute.
3. Cureți, speli și tai mărunt ceapa și pătrunjelul. Le amesteci cu smântâna și ouăle rămase, bătute. Condimentezi cu sare și piper după gust.
4. Ungi cu ulei o formă termorezistentă, de preferință dreptunghiulară, cu volumul de 2 l. Tapetezi cu aluat baza și pereții formei. Torni amestecul cu smântână și așezi cârnații.
5. Dai forma la cuptor pentru 30 de minute, până când preparatul se rumenește. O scoți din cuptor, iar când preparatul s-a mai răcit, îl porționezi și îl servești alături de muștar.

Adriana-Mariana Rada, Oradea, jud. Bihor

8 porții
1 h 10 min



2 comments

  1. draga gospodina, cate oua se folosesc in total pentru aceasta reteta ca ati specificat doar 2 oua.
    Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *