Tocană de pui cu hrișcă

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 căni hrișcă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion de tomate
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 legătură verdeață

Preparare
1. Prăjești hrișca într-o tigaie fără ulei, la foc mic, timp de 10 minute. Speli pulpele și le înăbuși cu uleiul și puțină apă, până se pătrund.
2. Cureți și speli ceapa și morcovul. Le tai mărunt și le călești puțin împreună cu pulpele, apoi stingi cu apă fierbinte în care ai dizolvat bulionul.
3. După 10-15 minute, adaugi hrișca, foile de dafin, puțină sare, piper după gust și continui fierberea la foc mic, până când mâncarea scade.
4. Când oferi mâncarea spre consum, în fiecare farfurie presari verdeață proaspătă fin tocată. Cu o salată alături, masa e completă.

Cornelia Burlă, Piatra Neamț, jud. Neamț

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *