Tocăniță cu orez

Tocanita pentru iarna_MG_4377_Ingrediente

  • 4 kg ceapă
  • câte 5 kg gogoșari și ardei grași
  • 600 g orez
  • 800 g bulion
  • 4 legături mărar
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 250 ml ulei

Preparare
1. Coci ardeii pe flacără, îi decojești, îi cureți de semințe și cotoare și îi tai mărunt.
2. Alegi orezul, îl speli și îl lași să se înmoaie în apă rece, pentru ½ oră. . Cureți și speli legumele rămase. Tai ceapa solzișori, iar gogoșarii fideluță.
3. Încingi uleiul la foc mediu, într-o cratiță mare, antiaderentă. Călești ceapa 10 minute, amestecând mereu. Adaugi gogoșarii, iar după alte 5 minute, ardeii.
4. Când tocănița a mai scăzut, pui orezul, foile de dafin, bulionul, sare și piper după gust și continui fierberea la foc mic, până când scade tocăniță.
5. Stingi focul, pui mărarul fin tocat și umpli borcane de 800 ml cu tocăniță. Le capsezi și le ții sub pătură până a doua zi.

Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

12 borcane
12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *