Tocăniță de batal cu fasole verde

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne de batal
500 g cartofi
500 g fasole verde
1 ceapă
1-2 căței de usturoi
3 linguri ulei
2 linguri bulion
câte 1 legătură pătrunjel și mărar
cimbru
piper
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o tai în cubulețe și o pui la fiert în oala sub presiune, fără capac, cu apă cât să o acopere. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
2. Cureți și speli cartofii, fasolea, ceapa și usturoiul. Toci mărunt ceapa și usturoiul. Tai cartofii în cuburi mari. Rupi în jumătate păstăile de fasole. Călești în ulei ceapa și usturoiul.
3. Adaugi în oala sub presiune legumele, bulionul, cimbru, piper și sare după gust. Completezi cu apă cât să le acopere, apoi închizi ermetic capacul oalei. Când supapa oalei începe să fluiere, reduci intensitatea focului la mic și lași ingredientele să fiarbă timp de 15 minute.
4. Speli și tai mărunt verdeața și o presari peste mâncare când este gata.

Sfatul meu: Dacă nu ai oală sub presiune, fierbe carnea timp de 30 de minute, apoi adaugă pe rând ceapa și usturoiul călite, cartofii, fasolea și condimentele, iar bulionul și verdeața la sfârșit.

6 porții
Timp de preparare: 30 de minute

Angela Zgulea, Tulcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *