Tocăniță de carne cu măsline și ciuperci

Ingrediente

  • 1 cutie (400 g) ciuperci conservate
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 linguri ulei
  • 300 g carne de porc
  • 300 g carne de vită
  • 2-3 foi de dafin
  • câte 1 vârf de cuțit busuioc, rozmarin și boia
  • 100 g măsline
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți ceapa, o tai mărunt și o pui într-un vas termorezistent cu uleiul. Potrivești cuptorul la puterea maximă.
Acoperi vasul cu capacul și îl dai pentru 3-4 minute la cuptor.
2. Speli carnea de porc și de vită, o tai cubulețe și o adaugi peste ceapă. Presari busuioc, rozmarin, sare, piper, adaugi foile de dafin rupte în bucăți, acoperi cu apă și dai din nou la cuptor pentru 25 de minute.
3. Scurgi ciupercile din conservă. Scoți vasul din cuptor, îndepărtezi capacul și pui ciupercile, măslinele, boiaua, vinul și puțină apă. Așezi deasupra capacul și mai dai la cuptor pentru încă 10 minute.

Claudia Sandea, Cluj-Napoca

6 porțiiTocana de carne cu ciuperci si masline_MG_0286_
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *