Tocăniță de ciuperci

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg ciuperci
½ kg morcovi
½ kg ceapă
500 ml suc de roșii
½ kg gogoșari
sare
piper
250 ml ulei

Cum procedezi:
1. Cureți ciupercile, le speli bine și le opărești, apoi le dai prin mașina de tocat sau le mixezi în blender. Cureți morcovii, gogoșarii și ceapa, le tai în bucăți și le pui la călit în ulei, timp de câteva minute.
2. Le lași să se răcească, le dai prin mașina de tocat și le amesteci cu ciupercile.
3. Adaugi sucul de roșii, sare și piper după gust și le fierbi până scad bine.
4. Pui tocănița în borcane mici, cărora le înfiletezi capacele și le fierbi pe baie de aburi, câte 1 oră, 2 zile consecutiv.

Sfatul meu: Iarna sau în zilele de post, nu trebuie decât să o încălzești și să o consumi cu mămăliguță caldă.

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *