Tocăniță de vinete coapte

Tocanita de ardei si vinete coapte_MG_1204_Ingrediente

  • 2 vinete coapte și congelate
  • 2-3 cepe
  • 5-6 ardei
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml suc de roșii sau 5 linguri bulion diluat cu 1 cană de apă
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le înăbuși timp de 5 minute cu 30 ml ulei și 2-3 linguri de apă. Cureți ardeii, îi tai în fâșii, după care îi adaugi în tigaia cu ceapă, să se înăbușe. Din 10 în 10 minute, torni sucul de roșii, sărezi și condimentezi după gust și mai lași să dea în câtea clocote.
2. Servești tocănița cu mămăliguță caldă, pregătită în același timp cu tocănița.

Dorica Fodor, Suceava

Sfatul nostru
Folosește atât vinete coapte, cât și ardei tăiați de la congelator, pentru a micșora timpul de preparare. Îmbogățește tocănița cu 1-2 cartofi tăiați în cubulețe și 1 legătură de pătrunjel verde.

4 porții
30 min



2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *