Tocăniță de vițel

Tocanita de vitel_MG_2998_Ingrediente

  • 250 g carne de viţel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 2-3 cartofi
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

Preparare
1. Speli carnea, o tai în cubuleţe şi o pui la fiert în apă cu un praf de sare. Separat fierbi cartofii curățați și tăiați în cubulețe. Cureți și speli legumele rămase, le tai în bastonașe şi le înăbuși în unt, picurând câte puţină apă fierbinte și amestecând din când în când, până se înmoaie.
2. Dizolvi făina în lapte și le fierbi la foc mic, amestecând mereu până se îngroașă sosul. La sfârșit, torni uleiul și omogenizezi.
3. Așezi legumele și carnea într-un vas termorezistent și  le stropești cu sosul alb. Dai vasul la cuptor, la foc mijlociu, pentru 10–15 minute. Presari verdeață fin tocată, în fiecare farfurie.

Georgeta Teodorescu, Bucureşti  

3 porții
1 h  
Rețetă pentru copiii mai mari de 2 ani.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *