Tocăniță din pipote și inimioare de pui

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 caserolă (500 g) pipote și inimioare
1 kg ceapă
350 g roșii în bulion
100 ml ulei
50 g unt
1 linguriță boia dulce
1 lingură făină
1 legătură mărar
sare
piper

Preparare
1. Speli bine pipotele și inimioarele și le cureți de pielițe și părțile necomestibile. Le pui la fiert în 2 litri de apă cu puțină sare. Când sunt bine fierte, le scurgi și le prăjești în untul încins, pentru 5 minute, până când se rumenesc ușor.
2. Cureți ceapa și o tai solzișori. Călești ceapa în uleiul încins, până devine transparentă și se înmoaie. Adaugi pipotele și inimioarele, roșiile în bulion, boiaua și făina amestecate cu puțină apă și fierbi la foc mic, până când tocănița scade și sosul se îngroașă puțin. La sfârșit, presari mărar fin tocat, sare și piper după gust.
3. Servești tocănița caldă, cu murături ori cu salată verde.

Smaranda Dorica Banciu, Brad, jud. Hunedoara

7 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *