Tocăniță gorjenească cu conopidă și carne de vițel

Ingrediente

  • 500 g carne de vițel
  • 2 linguri făină
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 3 roșii mici
  • 1 conopidă mare sau 2 mici
  • 1 foaie de dafin
  • sare

piper

Preparare
1. Speli carnea, o usuci cu un șervet și o tai în cuburi. Treci bucățile de carne prin făină și le înăbuși cu ulei și apă caldă, apoi le lași să fiarbă acoperit împreună cu foaia de dafin, până se înmoaie. Din când în când, ridici capacul, torni apă fierbinte și amesteci.
2. Separat pui la fiert, în apă cu sare, conopida curățată, spălată și desfăcută în buchețele.
3. Cureți și speli ceapa, morcovul și ardeii. Tai ceapa mărunt, ardeii în fâșii, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mare. Le înăbuși împreună cu bucățile de carne. Decojești roșiile, le tai mărunt și le adaugi în cratiță, iar după 5 minute pui conopida bine scursă. Scoți foaia de dafin, sărezi și piperezi mâncarea după gust.

Sfatul meu:

Este o mâncare ușoară pe care o pot consuma si copiii, dacă fierbi carnea în loc să o prăjești.

Anca Stroie, Târgu Jiu, jud. Gorj

4 porții
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *