Tocăniță în aluat

Ingrediente
Pentru tocăniță

  • 500 g pulpă de porc
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 3 roșii mici
  • 200 ml bere
  • 100 g brânză telemea
  • piper
  • cimbru
  • coriandru
  • sare

Pentru aluat și decor

  • 400 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 150 ml apă
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou

Preparare
1. Cerni făina într-un vas și o amesteci cu drojdia, sarea, apa călduță și 2 linguri ulei. Frămânți puțin aluatul și îl lași să crească la cald, în vasul acoperit cu un șervet.
2. Cureți și speli cartofii, morcovii și ceapa. Tai mărunt ceapa, iar celelate legume în cubulețe. Speli carnea și o tai în cubulețe pe care le călești împreună cu legumele, până când se înmoaie. Stingi cu bere și lași să fiarbă până când scade sosul. Spre sfârșit, adaugi roșioarele și condimentele.
3. Ungi o tavă pentru tarte cu uleiul rămas. Împarți aluatul în două. Îl întinzi pe planșetă în strat de 5 mm. Tapetezi forma cu o parte din aluat. Repartizezi uniform tocănița pe suprafața tartei și razi deasupra brânză.
Acoperi cu fâșii din aluatul rămas.
4. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 30-40 de minute. O scoți din cuptor și ungi aluatul cu ou bătut.
5. O lași să se mai răcească, acoperită cu un șervet. O servești caldă.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

6 porții
2 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *