Tofu cu ardei

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
400 g tofu
2-3 ardei grași roșii
1 ardei iute verde
2 căței de usturoi
1 fir de praz sau 1 ceapă mică
2 rămurele de cimbru
1 lingură oțet aromat sau balsamic
5 linguri ulei
sare

Preparare
1. Scurgi brânza din lapte de soia și o tai în cuburi. Cureți legumele și le speli. Tai usturoiul în felioare, prazul în rondele sau mărunt, iar ardeii în fâșii.
2. Călești legumele în uleiul încins, la foc mic, adăugându-le în tigaie în următoarea ordine: usturoiul, prazul, apoi ardeii. Le lași să se înmoaie bine și scuturi cratița din când în când, ca să nu se lipească legumele de baza vasului.
3. Când legumele s-au înmuiat, pui rămurelele de cimbru, cuburile de tofu și le călești împreună cu legumele, până când se rumenesc ușor la suprafață. Presari sare și piper după gust și le stropești cu oțet.
4. Stingi focul, acoperi vasul pentru 5 minute cu un capac și servești preparatul fierbinte, simplu sau cu paste alături.

Octavia Mărculescu, Timișoara, jud. Timiș

4 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *