Tolma ca la Erevan

Ingrediente

  • 500 g carne de berbec sau oaie
  • câteva oase de oaie
  • 100 g orez cu bob lung
  • 60 foi de viță-de-vie
  • 3 cepe
  • 750 ml supă de legume
  • 1 pahar lapte acru
  • 6 căței usturoi
  • 1 legătură mărar
  • piper negru măcinat
  • sare

Preparare
1. Dacă ai foi de viță congelate, le decongelezi treptat, la temperatura camerei, iar dacă sunt conservate cu sare, le pui la desărat, schimbând apa de mai multe ori. Opărești puțin și scurgi foile de viță.
2. Fierbi pe jumătate orezul cu 200 ml apă. Toci mărunt ceapa, în prealabil curățată. Amesteci carnea cu orezul răcit, ceapa, sare și piper după gust. Pe fiecare frunză de viță pui câte o lingură de amestec și le răsucești în formă de cârnăcior subțire și lung.
3. Așezi în ceaun oasele, apoi un strat de frunze de viță-de-vie și deasupra, sarmalele. Torni peste ele supa caldă  și le fierbi sub capac, la foc mic, până când carnea se înmoaie.
4. Amesteci laptele acru cu sare și usturoi pisat. Servești sarmalele calde, presărate cu mărar tocat fin, stropite cu sosul de usturoi.
Sfatul meu: Armenii obișnuiesc să servească aceste sărmăluțe cu lapte acru puțin îndulcit, ușor condimentat cu scorțișoară.
Zinaida Ciubotaru, Târgu Neamț, jud. Neamț
8 porții
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *