Tort aperitiv

Tort barbatesc_MG_0196

Ingrediente

Pentru foi
• 300 ml lapte
• 3 linguri făină
• 5 ouă
• 1 praf de sare
• 2 linguri ulei pentru tavă
Pentru umplutură
• 200 g unt
• 200 g pate de ficat
• 300 g parizer sau salam
• 3 ouă
• 2 linguri muștar
• 1 ceapă mică
• ½ legătură pătrunjel
• piper
• sare
Pentru decor
• 1 gălbenuș
• 1 linguriță muștar
• 100 ml ulei
• 50 g cașcaval

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu sarea. Dizolvi făina în lapte. Le fierbi la bain-marie, amestecând continuu, până obții o cremă groasă ca o budincă, în care încorporezi gălbenușurile, apoi spuma de albușuri.
2. Pe dosul unei tăvi cu dimensiunile de 25×35 cm, unsă de fiecare dată cu ulei, coci pe rând două foi, fără să le lași să se rumenească.
3. Pentru umplutură, fierbi ouăle tari, apoi le cureți. Mixezi untul cu pateul de ficat, ouăle, parizerul, muștarul, pătrunjelul, sare și piper după gust. În pasta obținută adaugi ceapa, în prealabil curățată și rasă.
4. Prepari maioneza din gălbenuș, muștar, ulei și sare după gust.
Tai foile în jumătate, le umpli cu pastă și le decorezi cu maioneză și cașcavalul ras.

Octavia Mărculescu, Timișoara, jud. Timiș

15 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *