Tort Cristina

Tort Pupu 2_MG_6214

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
350 g pișcoturi de șampanie
200 g unt
50 g cacao
300 ml lapte
3 ouă
250 g zahăr
1 fiolă esență de rom
500 ml frișcă lichidă
câteva fructe pentru decor

Preparare
1. Pentru cremă, freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei cu
zahărul. Adaugi treptat gălbenușurile, cacaua cernută, esența și omogenizezi. Bați spumă tare albușurile și le încorporezi ușor în cremă. Ungi cu unt o cratiță de 2 litri, cu diametrul de 25 cm.
2. Înmoi pișcoturile în lapte, le presezi între palme și tapetezi
cu ele baza și pereții cratiței. Torni jumătate din cremă, nivelezi, așezi un strat de pișcoturi, pui din nou cremă și acoperi cu pișcoturile rămase.
3. Dai tortul la rece până a doua zi. Îl răstorni cu grijă pe un
platou, îl îmbraci în frișcă bătută și îl decorezi cu fructe confiate sau de sezon.

Liliana Iftode, Brăila

12 porții
12 h 25 min

Sfatul nostru!
Ca să fii sigură că pișcoturile nu se rup când răstorni tortul, scufundă cratița timp de 1 minut în apă caldă sau tapeteaz-o cu folie de plastic înainte de a așeza primele pișcoturi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *