Tort cu brânză dulce și pișcoturi

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

 

Ingrediente
12 porții; 6 h
200-300 g pișcoturi de preferință cu cacao, 500 ml frișcă lichidă (smântână cu 32 % grăsime), 1 plic (10 g) gelatină, 250 g brânză dulce, 200 ml lapte dulce, 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilinat, 1 compot de piersici, 1 compot de ananas

Preparare
1. Scurgi fructele din compot, păstrezi câteva pentru decor, iar restul le tai cubulețe. Hidratezi gelatina în 3 linguri de lapte rece. Încălzești 100 ml lapte, iar când clocotește, stingi focul și dizolvi gelatina hidratată. Mixezi brânza cu zahărul, cu lapte rămas și cu gelatina călduță dizolvată în lapte. Bați smântâna pentru frișcă, păstrezi 200 g pentru decor, iar restul o încorporezi în crema cu brânză.
2. Tapetezi cu folie de plastic o formă de tort de 22 cm, cu pereți detașabili. Treci rapid pișcoturile prin zeama de compot, tapetezi cu ele baza și pereții formei, torni jumătate din cremă, presari fructe bine scurse, pui încă un strat de pișcoturi, cremă rămasă, fructe și acoperi cu pișcoturi. Păstrezi tortul la rece pentru 4-5 ore.
3. Răstorni tortul pe un platou și îl decorezi cu frișcă și fructe.
Irina Gheorghe, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *