Tort cu cremă de mascarpone și cacao

Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri făină
½ plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilinat
1 praf de sare

Pentru cremă
250 g mascarpone
4-5 linguri cacao
3 fiole rom
1 kg frişcă
100 g stafide
100 g nuci
3-4 linguri zahăr pudră

Pentru sirop
1 ceaşcă zahăr
1 l apă
1 fiolă rom

Pentru glazură
300 g ciocolată de menaj
căte 1 lingură ulei și lapte

Preparare
1. Bați albuşurile spumă tare cu sarea, zahărul și zahărul vanilinat. Când zahărul s-a dizolvat, încorporezi treptat gălbenuşurile și făina crenută împreună cu praful de copt. Amesteci ușor de jos în sus, cu o spatulă. Coci blatul ½ oră, la foc mediu, într-o formă de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt.
2. Mixezi mascarpone cu zahărul pudră și cacaua. Adaugi treptat 750 g frișcă, stafidele, romul şi nucile tăiate mărunt.
3. Pentru sirop, caramelizezi zahărul, stingi cu apă și firbi până se dizolvă caramelul. Când se răceşte, adaugi esenţa.
4. Topești ciocolata la bain-marie, cu laptele și uleiul.
5. Tai blatul rece în trei foi orizontale, pe care le însiropezi pe măsură ce asamblezi tortul. Ungi cu cremă primele două blaturi și acoperi cu al treilea, pe care îl glazurezi. Îmbraci marginile tortului în frișcă și îl decorezi după imaginație. Îl consumi după ce l-ai păstrat la rece 2 ore.

Lavinia Felicia Andone, Brașov

16 porții
3 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *