Tort cu fructe și cremă de cocos

Ingrediente
  • 250 g biscuiți cu unt
  • 5 linguri lapte
  • 150 g unt 
  • 2 linguri margarină pentru formă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 120 pișcoturi pentru șampanie
Pentru cremă
  • 500 g brânză dulce 
  • 250 g iaurt
  • 140 g nucă de cocos
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 160 g zahăr pudră
  • 350 g fructe (căpșune, cireșe, ananas, afine, coacăze sau caise)
  • 100 g frișcă
 
Preparare
1. Într-un castron, rupi biscuiții în bucățele și îi stropești cu lapte și cu unt topit. Când s-au înmuiat, amesteci bine. Ungi cu margarină o formă detașabilă pentru tort, o presari cu zahărul pudră și întinzi compoziția cu biscuiți. O acoperi cu o folie și o presezi cu mâna, până obții un strat uniform. 
2. Pentru cremă, mixezi brânza cu iaurtul, 60 g nucă de cocos, zahărul și zahărul vanilinat. Speli fructele, le cureți și le lași să se scurgă. Păstrezi câteva pentru décor, iar restul, după caz, le tai sau nu în  cubulețe. Dacă folosești fructe mici, precum afinele sau coacăzele, nu este nevoie să le mărunțești.  
3. Întinzi jumătate din cremă peste blatul de biscuiți, presari fructe, așezi un strat de pișcoturi și acoperi cu crema rămasă. Acoperi forma cu o folie și o introduci în frigider pentru 4 ore.
4. Rumenești puțin nuca de cocos rămasă, într-un vas fără ulei, amestecând cu o lingură de lemn. Îndepărtezi inelul formei și decorezi tortul cu frișca, fructele păstrate și nuca de cocos rumenită. 
 
Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș
 
16 porții
4 h 35 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *