Tort cu gem și compot

Tort de gem si compot_MG_4930_Ingrediente

  • 400 g pișcoturi
  • 100 g gem de caise
  • 2 plicuri cremă pentru tarte
  • 1 plic gelatină transparentă pentru tort
  • 400 ml lapte
  • 1 borcan mare compot de piersici decojite sau caise
  • 1 banană

Preparare
1. Din lapte rece și plicurile de cremă, faci o cremă, cu ajutorul mixerului.
2. Într-o formă pentru tort, cu pereți detașabili, așezi un strat de pișcoturi pe care le stropești cu puțină zeamă de compot. Întinzi un strat subțire de gem, pui felii de piersici din compot și acoperi cu crema de vanilie.
3. Prepari gelatina transparentă pentru tort urmând instrucțiunile de pe plic și folosind zeama de compot rămasă și, în completare, apa.
4. Așezi peste cremă rondele de banane, fructele din compot rămase și alte fructe păstrate la congelator, pentru decor. Acoperi tortul cu gelatina călduță și introduci tortul în frigider pentru 1 oră.

Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

12 porții
1 h 35 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *