Tort cu mure și blat de biscuiți

Tort_MG_6747Ingrediente
Pentru blat

  • 150 g biscuiți
  • 150 g unt
  • coaja de la ½ lămâie

Pentru cremă

  • 15 g gelatină
  • 400 g mure proaspete sau congelate
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 vârf de cuțit nucșoară măcinată
  • 400 g brânză dulce sau mascarpone

Pentru decor

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri întăritor pentru frișcă
  • 1 plic gelatină pentru tort
  • 2 linguri zahăr

Preparare
1. Pentru blat, ambalezi biscuiții într-o pungă de plastic și îi zdrobești, trecând peste ei cu o sticlă. Topești untul la bain-marie și îl amesteci cu biscuiții zdrobiți și coaja de lămâie. Tapetezi cu folie de plastic o formă detașabilă de tort și așezi în strat uniform compoziția cu biscuiți, presând-o cu dosul unei linguri.
2. Pentru cremă, pui gelatina la înmuiat pentru 10 minute, în 100 ml apă. Dacă folosești fructe proaspete, le speli, le cureți de codițe și le lași să se scurgă, iar dacă sunt congelate, le lași să se decongeleze la temperatura camerei.
3. Păstrezi câteva fructe pentru decor, așezi peste blat 100 g mure, iar restul le pasezi în blender, împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, nucșoara și brânza dulce. Topești gelatina la bain-marie și o torni în fir subțire în cremă. Omogenizezi și dai la rece pentru 30 de minute.
4. Bați frișca lichidă, răcită în prealabil în frigider, timp de cel puțin 3 ore. Când crema cu fructe începe să se întărească, încorporezi 300 g frișcă și torni crema în formă, peste blat. Introduci din nou forma în congelator, pentru 4 ore.
5. Amesteci frișca rămasă, cu întăritorul pentru frișcă. Scoți tortul din formă și îl decorezi cu frișcă și mure. Pentru ca fructele să nu se oxideze sau să se usuce, le acoperi cu gelatina pentru tort călduță, preparată conform instrucțiunilor de pe plic. Dacă dorești, poți presăra pe margini cacao.

Marilena Ionică, Ludești, jud. Dâmbovița

16 porții
5 h 20 min



2 comments

  1. Am luat aceasta reteta acum cateva zile de pe siteul tau iar astazi am reusit sa o gatesc si pot sa spun ca a iesit demential de buna 😀 Mersi pentru idee si am sa mai incerc si alte retete de pe siteul tau. O zi frumoasa!

    1. Bună,
      Acest site este al revistei Cărticica practică, titlu ce aparține trustului de presă Burda România. Toate rețetele pe care le postăm aici au fost trimise de către cititorii noștri și testate de noi, în bucătăria Practic, de-a lungul celor 12 ani de existență a revistei. Mulțumim pentru aprecieri și te invităm să încerci cu cea mai mare încredere rețetele de pe site și din revistă.
      Numai bine și o zi minunată! Cu stimă, Redacția Cărticelei practice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *