Tort cu pișcoturi și cremă de banane

Tort de piscoturi cu banane_MG_5795

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
300 g pișcoturi
150 ml lapte
4-5 banane
50 ml rom sau coniac
300 ml frișcă lichidă
Pentru decor
vișine din dulceață
ciocolată sau bomboane

Preparare
1. Cu ajutorul mixerului bați bine frișca și o păstrezi la rece. Cureți de coajă bananele. Le pasezi miezul până obții un piure, pe care îl amesteci cu 100 g frișcă. Încorporezi romul sau coniacul în lapte.
2. Așezi pe un platou dreptunghiular 1/2 din pișcoturi și le stropești cu 1/2 din laptele aromat. Întinzi crema peste pișcoturi, în strat uniform și suprapui pișcoturile rămase, pe care le stropești cu restul de lapte.
3. Îmbraci tortul în crema rămasă, îl decorezi după preferință și îl dai la rece pentru câteva ore.

Tatiana Nicoleta Catrina, Târgoviște, jud. Dâmbovița

12 porții
20 min

Sfatul nostru!
Pune frișca și romul la frigider, cu 3-4 ore înainte de preparare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *