Tort cu struguri

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic cremă pentru tartă cu fructe
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 2 struguri negri cu boabe mari
  • 20 g migdale
  • 1 praf de sare
  • 10 g gelatină
  • 2 linguri zahăr și 30 g coniac pentru sirop
  • 1 lingură margarină pentru uns tava

Preparare
1. Mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi zahărul vanilat, uleiul, laptele și făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizezi până obții o compoziție ca o smântână groasă. Ungi o formă detașabilă de tort cu margarina, torni compoziția și coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 40 de minute.
2. Între timp, prepari crema. Pui la înmuiat pentru 10 minute gelatina în 100 ml apă rece, apoi o topești pe bain-marie. Bați frișca și prepari crema conform indicațiilor de pe plic. Amesteci crema cu gelatina răcorită și cu frișca.
3. Din zahăr și 50 ml apă prepari pe foc un sirop gros, iar când s-a răcit, torni coniacul. Detașezi forma de tort și desprinzi blatul. Îl așezi pe un platou, îl însiropezi cu siropul cald și montezi din nou inelul formei. Întinzi crema peste blatul rece, ornezi tortul cu boabe de struguri spălate și scurse și dai tortul la rece pentru 2-3 ore.

Elena Gendrong, Düsseldorf, Germania

12 porții
1 oră și 10 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *