Tort cu vișine și coacăze

Ingrediente
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 lingură ulei pentru tavă
  • 500 g mascarpone
  • 250 g frișcă
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină
  • 100 g vișine 
  • 100 g coacăze 
  • frunze de mentă pentru ornat
 
Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă, apoi adaugi zahărul și bați în continuare până se întărește bezeaua. Adaugi treptat gălbenușurile și făina, amestecând ușor, de jos în sus. Torni compoziția într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×25 cm, în prealabil unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 25 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit. 
2. Speli fructele și le cureți de sâmburi și respectiv, de codițe. Pui gelatina la înmuiat pentru 10 minute, în 150 ml apă rece, apoi o dizolvi la bain-marie. Mixezi mascarpone cu zahărul pudră, apoi încorporezi frișca și gelatina călduță. 
3. Tai blatul răcit în două foi orizontale. În tava în care ai copt blatul, așezi prima foaie de pandișpan. Așezi un strat subțire de cremă, apoi un strat de vișine și acoperi cu un strat de cremă și cu blatul rămas. Acoperi tortul cu restul de cremă și fructe. Îl introduci la frigider pentru  2 ore. 
 
Dana Varga, Dej, jud. Cluj
 
16 bucăți
3 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *