Tort de biscuiți cu cremă de șerbet

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

20 bucăți, 280 kcal, 9 h

Ingrediente
700 g biscuiți simpli, populari
1 borcan (400 g) șerbet de zmeură sau de căpșuni
1 borcan gem de căpșuni
200 g unt
1 lingură rom sau coniac
5-6 lingurițe cafea măcinată
1 linguriță zahăr
fructe proaspete sau din compot, pentru decor

Preparare
1. Pregătești o cafea tare, din cafeaua măcinată și zahăr. După ce s-a răcit, torni romul sau coniacul și amesteci.
2. Freci spumă untul moale, aflat la temperatura camerei. Încorporezi treptat șerbetul pe care l-ai încălzit puțin (punând borcanul pentru 10 minute în apă caldă), ca să-i modifici consistența.
3. Așezi un strat de biscuiți pe un platou dreptunghiular. Îi stropești cu cafea și ungi cu un strat fin de gem, apoi cu cremă. Repeți straturile, având grijă ca ultimul strat să fie cremă. Păstrezi prăjitura în frigider până a doua zi. Înainte de servi tortul, decorezi fiecare bucată cu fructe proaspete.
Tudorița Mihai, București

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *