Tort de vișine și pișcoturi

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
• 250 g pișcoturi
• 10 g gelatină
• 160 g unt
• 160 g zahăr
• 600 g smântână
• 700 g vișine congelate sau din compot
• 400 ml frișcă
Pentru decor
• 200 ml frișcă
• 1 plic zahăr vanilinat
• vișine din compot
• 75 g fistic tocat

Preparare
1. Înmoi gelatina în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie. Freci spumă untul cu zahărul, iar când s-a dizolvat zahărul, încorporezi smântâna. Dizolvi gelatina și o înglobezi în fir subțire în crema cu unt, apoi adaugi vișinele și frișca bătută.
2. Pe un platou, așezi inelul formei de tort și pui în interior jumătate din cantitatea de pișcoturi. Întinzi peste pișcoturi jumătate din cantitatea de cremă și păstrezi tortul în frigider pentru aproximativ 3 ore.
3. Bați frișca împreună cu zahărul vanilinat și o pui în șpriț. Scoți inelul din jurul tortului și decorezi cu  pișcoturile rămase, cu vișine și fistic.
16 porții; 4 h
Georgeta-Cătălina Vlad, Izvoru-Dulce, jud. Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *