Tort din trei compoturi

Tort din 3 compoturi_MG_5026_Ingrediente

  • 3 borcane compoturi diferit
  • 6 plicuri (60 g) gelatină
  • 250 g frișcă
  • 1 portocală
  • 1 banană
  • 1 pahar vin, de preferință roșu
  • 2 linguri zahăr

Preparare
1. Alegi compot din diferite fructe: vișine, ananas și piersici, caise, pere, struguri. Scurgi fructele și le pui în trei vase, dar păstrezi zeama compoturilor. Tai fructele în cuburi.
2. Măsori cu paharul volumul de zeamă de compot și, pentru fiecare pahar de zeamă, adaugi câte un plic de gelatină. Lași gelatina să se înmoaie pentru 10 minute.
Topești gelatina la bain-marie, apoi o amesteci cu vinul și 2 linguri de zahăr.
3. Într-o cratiță sau o formă pentru tarte, pui un strat de fructe pe care le acoperi cu lichid și cu bucăți de banană și portocală. Amesteci fructele cu zeama. Dai vasul la rece pentru 20 de minute. Îl scoți repeți operațiile pentru alte două straturi.
4. Îl păstrezi la frigider pentru 2 ore, apoi îl scufunzi pentru 1 minut într-o cratiță cu apă caldă și îl răstorni pe un platou. Îl decorezi cu frișcă. Este un tort răcoritor și ușor, pentru orice anotimp.

Ioana Preda, București

12 porții
3 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *