Tort diplomat cu miere

Tort alb IMG_0570_Ingrediente

  • 1 l frişcă lichidă
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare
  • ½ cană miere
  • 4 plicuri (40 g) gelatină
  • 2 cutii (800 g) compot asortat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • ½ fiolă esență de rom
  • figurine de ciocolată pentru decor

Preparare
1. Scurgi fructele din compot şi le tai cât mai mărunt, pentru ca celor mici să nu le fie greu să le mestece. Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Înmoi gelatina în 200 ml zeamă de compot, iar după 10 minute, o topeşti la bain-marie.
2. Freci gălbenușurile cu sarea la bain-marie. Când cremă s-a îngroşat, iei vasul de pe foc şi o amesteci cu mierea. Baţi albuşurile spumă, într-un vas aşezat pe baie de abur. În crema de gălbenuşuri, încorporezi pe rând gelatina călduţă, ¾ din frişcă, albuşurile şi fructele, amestecând de jos în sus, pentru ca umplutura să rămână pufoasă.
3. Tapetezi o cratiţă de 3 litri cu folie de plastic. Torni compoziţia şi introduci vasul în frigider, pentru 6 ore. Îl îmbraci în frişca păstrată şi îl ornezi după imaginație.

Stela-Monica Petreanu, Pitești, Argeș
16 porţii
7 h
Sfatul nostru
Dacă eviţi să oferi copilului figurinele de ciocolată, un astfel de tort este permis copiilor de peste 1 ½ ani, bineînțeles, dacă nu sunt alergici la miere sau la unul dintre fructe.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *