Tort inimă

65

 

 Ingrediente

300 g pișcoturi
2 plicuri praf pentru frișcă
2 plicuri întăritor pentru frișcă
300 ml lapte
5 banane
2 portocale
1 cutie compot de ananas
1 kiwi
50 g ciocolată sau 3 linguri nucă de cocos pentru ornat 
 
Preparare
1. Prepari frișca urmând instrucțiunile de pe plic, folosind laptele rece, din frigider. Adaugi întăritorul și mixezi încă 2 minute. Dai frișca la rece până pregătești celelalte ingrediente. Tapetezi tava cu folie de polietilenă. Pui la scurs ananasul într-o strecurătoare. 
2. Treci repede pișcoturile prin zeama de la compot, ca să se însiropeze puțin. Le așezi pe baza formei, unul lângă altul, astfel încât să formeze un prim strat.
Cureți de coajă fructele, le tai în rondele subțiri și așezi jumătate din ele în strat, peste pișcoturi, apoi acoperi cu 1/3 din frișcă.
Repeți straturile, iar deasupra pui din nou pișcoturi. 3. Dai tortul la rece pentru 1 oră, apoi îl răstorni, îndepărtezi folia, îl îmbraci în frișca rămasă și îl decorezi cu ciocolată sau nucă de cocos. Îl servești rece.
 
12 porții
1 h 30 min
 
Lygia Rodica Ilieș, Brașov


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *