Tort Inimioară

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente

Pentru blat ai nevoie de:
6 ouă
6 linguri zahăr
5 linguri făină
1 lingură cacao
câte 1 lingură unt și făină pentru formă

Pentru cremă ai nevoie de
2 ouă
250 ml lapte
40 g făină
300 g ciocolată de menaj
100 g zahăr pudră
50 g cacao
250 g unt

Pentru sirop ai nevoie de
50 g zahăr
50 ml apă
½ baton de vanilie
1 linguriță zeamă de lămâie
150 ml rom

Cum procedezi:
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul. În bezea încorporezi treptat, cu mișcări lente, verticale, gălbenușurile și cacaua cernută împreună cu făina și omogenizezi.
2. Ungi cu unt și tapetezi cu făină o formă inimioară. Torni compoziția și coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, timp de 35-40 de minute.
Prepari pe foc un sirop din apă și zahăr. Iei vasul de pe foc și adaugi batonul de vanilie, zeama de lămâie și romul.
3. Tai blatul răcit în două foi. Așezi foile pe 2 farfurii și le stropești cu siropul cald.
4. Într-o cratiță, freci ouăle cu zahărul pudră, făina, cacaua și laptele. Fierbi crema la bain-marie până se îngroașă, amestecând continuu. Stingi focul, adaugi ciocolata și omogenizezi. În untul frecat spumă, încorporezi lingură cu lingură crema răcită.
5. Ungi un blat cu cremă, suprapui al doilea blat și îmbraci tortul cu crema rămasă. Îl păstrezi la rece timp de 5-6 ore, apoi îl decorezi după imaginație.

16 porții
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Timp de așteptare: 5-6 ore

Vasile Niculescu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *