Tortellini primavera

Ingrediente

  • 450 g tortellini proaspete cu brânză
  • 250 g morcovi tineri
  • 250 g buchețele de broccoli
  • 30 g frunze proaspete de busuioc
  • 125 g semințe de pin sau migdale
  • 60 g parmezan
  • 1 cățel de usturoi
  • 150 ml ulei de măsline
  • 250 g roșii cherry
  • piper negru măcinat
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli morcovii. Pui la fiert tortellini în apă cu sare. După 5 minute adaugi morcovii, iar după alte 3 minute, buchețelele de broccoli.
2. Între timp, mixezi în robotul de bucătărie, semințele de pin sau migdalele curățate, parmezanul ras, usturoiul curățat, ¾ din frunzele de busuioc, puțin piper și sare după gust. Încorporezi treptat uleiul, mixând după fiecare adăugare. Vei obține un sos gros, omogen.
3. Scurgi tortellini, morcovii și broccoli, apoi le transferi într-un castron mare, încălzit. Adaugi roșiile, torni deasupra sosul de busuioc și amesteci ușor.
4. Ornezi fiecare porție cu fire de busuioc și servești preparatul fierbinte sau rece.

Elena Vlad, Vidra, jud. Ilfov
6 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *