Tortilla cu cartofi

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 cepe
  • 5 ouă
  • 50 ml ulei de măsline
  • piper măcinat
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Cureți și speli cartofii și ceapa. Tai cartofii în felii subțiri, iar ceapa mărunt. Prăjești la foc mijlociu cartofii împreună cu ceapa, în uleiul încins. Ai grijă să îi întorci pe ambele părți, ca să nu se rumenească, ci doar să se înmoaie.
2. Folosind telul, bați ouăle împreună cu pătrunjelul verde tocat mărunt, sare și piper după gust.
3. Scoți cartofii și ceapa din tigaie, iar după ce s-au mai răcit, le amesteci cu ouăle bătute. Lași amestecul să se odihnească timp de 15 minute.
4. Păstrezi în tigaie doar 25 ml ulei, scurgând surplusul. Încingi uleiul și pui la prăjit, la foc mediu spre iute,  amestecul de ouă cu legume. Înclini tigaia pentru a obține un strat uniform. Când consideri că s-a copt pe o parte, o întorci pe partea cealaltă.
5. O scoți pe un platou și o tai în triunghiuri, pe care le servești calde, cu legume proaspete.

Mariana-Elisabeta Bodean, Deva, jud. Hunedoara

3 porții
30 min

Sfatul nostru
Dacă vrei să obții o tortilla groasă și aurie, prăjește compoziția într-o tigaie mai mică și adâncă, până când prinde o crustă la bază. Acoperă cu o farfurie și răstoarn-o, apoi pune-o puțin la prăjit pe cealaltă parte. Repetă operațiunea până când tortilla este gata.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *