Trăistuțe cu pui

Clatite cu ciuperci_MG_3257_Ingrediente
Pentru clătite

  • 2 ouă
  • 60 g făină
  • 150-200 ml lapte
  • 30 ml ulei

Pentru umplutură

  • 400 g piept de pui
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură smântână
  • 1 fir de busuioc
  • sare
  • 2 legături ceapă verde

Preparare
1. Mixezi ingredientele pentru clătite și lași aluatul să se odihnească timp de 20 de minute. În tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei, coci pe rând clătitele.
2. Fierbi pieptul de pui în apă ușor sărată, pentru 30 de minute. În alt vas, fierbi ciupercile, în prealabil curățate de coajă și spălate. Scurgi bine ciupercile și carnea și le tai mărunt.
3. Toci fin partea albă a firelor de ceapă și o înăbuși în uleiul amestecat cu 1 lingură de apă. După 2-3 minute, adaugi carnea, ciupercile, busuiocul mărunțit și sare după gust. Amesteci pentru 1 minut, apoi iei umplutura de pe foc și încorporezi smântâna.
4. Repatizezi umplutura pe clătite și le legi sub forma unor trăistuțe, cu frunze de ceapă verde.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

12 bucăți
1 h

Rețetă pentru copii mai mari de 4 ani.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *