Triunghiuri cu migdale și portocale

Ingrediente
Pentru aluat

  • 125 g unt sau margarină
  • 70 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt

Pentru umplutură și decor

  • zeama de la 1 portocală
  • 100 g migdale măcinate
  • 100 g coajă de portocală confiată
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • făină pentru planșetă

Preparare
1. Mixezi untul topit la temperatura camerei cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adaugi oul, coaja rasă de lămâie și praful de copt cernut împreună cu făina. Frămânți un aluat pe care îl învelești în folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 30 de minute.
2. Cu ajutorul blenderului sau robotului de bucătărie, mărunțești coaja de portocală confiată împreună cu migdalele măcinate și zeama de portocală. Vei obține astfel o pastă.
3. Pe planșeta presărată cu făină întinzi jumătate din aluat într-un dreptunghi cu dimensiunile tăvii (20×30 cm). Tapetezi tava cu hârtie de copt, apoi cu prima foaie de aluat. Întinzi pasta și acoperi cu cea de-a doua foaie.
4. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, până când se rumește puțin. O scoți din cuptor și o tai în pătrate de 7 cm, iar pe acestea, pe diagonală, în triunghiuri. Le presari calde cu zahăr vanilinat, dar nu le scoți din tavă decât după ce s-au răcit.

Erika Stefan, Villingen, Germania

24 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *