Trufe din urdă cu fulgi de ovăz

Trufe din urda cu fulgi de ovaz_IMG_6858

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 200 g urdă
  • 30 g telemea de oaie
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • câteva măsline verzi fără sâmburi
  • 75 g fulgi de ovăz
  • sare
 
Preparare
1. Cureți ceapa, o speli și o tai mărunt. Dai telemeaua pe răzătoarea fină. Amesteci într-un vas urda cu telemeaua rasă, ceapa verde și un praf de sare. Omogenizezi și dai pasta la frigider pentru 15 minute.
2. Între timp, tai ardeiul și măslinele în cubulețe. Din compoziția de brânză, formezi cu mâna mici sfere, în care introduci bucățele de ardei și de măsline.
3. Pui fulgii de ovăz într-un vas și rostogolești trufele din brânză prin ei, apăsând ușor cu mâna ca să se fixeze.
Le așezi pe un platou și le decorezi cu frunze de ceapă verde tăiate fâșii.
 
Anica Oprea, București
 
Sfatul meu!
Dacă vrei să dai o aromă deosebită trufelor din urdă, înlocuiește fulgii de ovăz cu semințe de susan puțin rumenit.
 
12 bucăți
30 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *