Turnulețe cu vișine

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj
  • 600 g compot de vișine
  • 1 vârf de cuțit scorțișoară
  • 20 g gelatină
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră

Preparare
1. Bați spumă frișca împreună cu zahărul, apoi torni în fir subțire gelatina dizolvată la bain-marie și omogenizezi. Răcești frișca în frigider pentru 45 de minute.
2. Despachetezi aluatul pe masa de lucru. Tai rondele cu marginile unui pahar trecute prin făină. Le înțepi din loc în loc cu o furculiță și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coci timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit, în primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mijlociu.
3. Scurgi vișinile din compot și le scoți sâmburii. Înmoi gelatina în 100 ml apă rece. Dizolvi amidonul în 100 ml apă rece. Amesteci restul de zeamă cu scorțișoara, o pui pe foc, iar la primul clocot, adaugi amidonul și mixezi până se îngroașă.
4. Decorezi cu frișcă marginile discurilor de aluat, iar în mijloc așezi vișine stropite cu sosul cu amidon. Le servești după ce le-ai răcit în frigider.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

30 bucăți
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *