Turtițe cu fulgi de ovăz

Turtite crocante pentru ceai_MG_9136_

 

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține
100 kcal
5 g proteine
10 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 linguri nectar sau suc proaspăt de mere
  • 200 g spanac
  • 200 g fulgi de ovăz
  • 1 lingură unt pentru tavă

Preparare
1. Topești untul la foc mic, în nectarul de mere. Iei vasul de pe foc și pui fulgii de ovăz. Omogenizezi și lași puțin în repaus, pentru ca fulgii să absoarbă untul și nectarul.
2. Cu mâinile unse cu ulei, formezi mici sfere pe care le aplatizezi ușor și le așezi în tava unsă cu ulei. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 10-15 minute, până când se rumenesc, dar rămân moi în interior.
3. După ce s-au răcit complet, le servești la micul dejun, cu un ceai alături.

Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța/em>

16 bucăți
35 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare, litiază urică, glomerulonefrită, insuficiență renală.

O rețetă delicioasă pentru micul dejun, de asemenea permisă în boli cardiovasculare, găsești aici.

 



2 comments

  1. Stimata doamna ar fi fost bine sa pui reteta de turtite cu fulgi de ovaz ca nu stiu ce retweta ai postat cu spanac.

    1. Stimata doamna,

      Ne cerem scuze pentru greseala si va multumim ca ne-ati semnalat-o!

      Sanatate si lectura placuta, cu folos, pe site-ul Carticelei practice!

      Cu stima,
      Sonia Stanciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *