Văcuță cu conopidă

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne macră de vită
100 ml ulei
2 cepe
1 conopidă mare
2 linguri oțet
200 g roșii în bulion
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel
50 ml vin
piper
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o usuci cu un șervet și o tai în bucăți. Presari carnea cu puțină sare și o înăbuși cu 50 ml ulei și 3—4 linguri cu apă. Torni treptat vinul și apă cât să acopere carnea și lași să fiarbă la foc mic, timp de 1 oră. Din când în când, amesteci și completezi cu apă.
2. Între timp cureți, speli și tai mărunt ceapa. Desfaci conopida în buchețele, pe care le fierbi în apă cu oțetul și puțină sare, timp de 10 minute.
3. Dacă roșiile au fost conservate cu coajă, le decojești, apoi le tai mărunt. Dizolvi făina și bulionul în 100 ml apă rece.
4. Când carnea este bine pătrunsă, înăbuși în altă tigaie ceapa în uleiul rămas, adaugi roșiile, apa și făina. Fierbi sosul la foc mic, timp de 5 minute.
5. În oala în care fierbe carnea, adaugi sosul și conopida, piper și sare după gust și le mai fierbi împreună timp de 5 minute. Servești porțiile de mâncare presărate cu verdeață fin tocată.

6 porții
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute

Nicolae Vlad, Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *