Vafe cu ciocolată

Ingrediente
  • 100 g ciocolată de menaj
  • 150 g unt sau margarină 
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 fiolă esență de rom
  • 1 praf de sare
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 ml frișcă sau 100 g smântână
  • 175 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 lingură ulei pentru uns aparatul
 
Preparare
1. Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se mai răcească. 
2. Freci spumă margarina cu zahărul vanilinat. Adaugi treptat gălbenușurile, aromele, ciocolata topită, apoi cacaua cernută împreună cu praful de copt și făina, alternând cu frișca și laptele. Bați albușurile spumă tare, împreună cu sarea și le încorporezi treptat în aluat, amestecând de jos în sus. 
3. Ungi aparatul cu puțin ulei și îl încălzești. Pui câte 2 linguri de compoziție și coci vafele timp de 6-7 minute. 
4. Le scoți din aparat și le presari cu zahărul pudră.
 
Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia, jud. Alba 
 
Sfatul meu
Iată alte sugestie de servire: cu sos de vanilie, decorate cu frișcă și fructe sau cu un bol de înghețată deasupra și cu ciocolată rasă. 
 
8 bucăți
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *