Vafe cu fulgi de porumb

Ingrediente

  • 1 ½ căni făină
  • 3 linguri mălai grișat
  • 2 căni fulgi de porumb
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri unt
  • 1 ½ căni lapte
  • 2 ouă
  • 1 vârf de cuțit oregano sau boia dulce
  • 2 linguri brânză dulce sau telemea rasă fin

Preparare
1. Pentru a doza laptele, făina și fulgii de porumb, folosești o cană cu volumul de 250 ml. Pui fulgii de porumb într-o pungă și îi zdrobești trecând de mai multe ori cu sucitorul peste ei. Cerni făina împreună cu praful de copt.
2. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare împreună cu sarea. Mixezi gălbenușurile cu untul moale, mălaiul, praful de copt și făina, apoi torni treptat laptele și subțiezi aluatul cu laptele, pe care îl torni în fir subțire, în timp ce amesteci. În aluatul obținut, încorăorezi spuma de albușuri și fulgii zdrobiți, omogenizând ușor.
3. Încălzești aparatul pentru vafe la temperatură medie. Întinzi câte 2 linguri de compoziție pe fiecare platan cald, apoi închizi aparatul fără să-i pui siguranța, pentru a permite să iasă gazele degajate în timpul preparării.  Coci vafele timp de 4-5 minute, până când se rumenesc ușor.
Le consumi proaspete, la micul dejun, cu lapte sau ceai alături.

Sfatul nostru
Dacă nu consumi vafele imediat, împachetează-le după ce s-au răcit și păstrează-le cel mult două zile, altfel se întăresc.

Mioara Badea, Arad

8 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *