Vafe pizza

Ingrediente
  • 125 g unt
  • 225 g făină
  • 4 ouă
  • 125 ml apă
  • 1 linguriță oregano
  • ½ linguriță praf de copt
  • 100 g măsline
  • 50 g măsline verzi
  • 100 g telemea
  • câte 100 g ciuperci și porumb din conservă
  • 100 g șuncă
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură muștar
  • 1 vârf de cuțit piper
Preparare
1. Tai mărunt șunca și măslinele. Dai brânza pe răzătoarea mică. Scurgi porumbul și ciupercile, iar pe acestea din urmă le mărunțești. 
2. Freci spumă untul moale, la temperatura camerei. Adaugi treptat gălbenușurile, oregano, pasta de tomate, muștarul, piperul, brânza rasă, apoi apa călduță, alternând cu făina cernută împreună cu praful de copt. Bați albușurile spumă tare. Încorporezi în aluat spuma de albușuri, șunca, măslinele și ciupercile, amestecând ușor, de jos în sus. 
3. Încălzești aparatul pentru vafe la treapta din mijloc. Pui câte 2 linguri de compoziție pe fiecare locaș și coci vafele timp de 6-7 minute. Le desprinzi ușor și le consumi calde, ca atare sau cu cașcaval deasupra.
Sfatul meu
Vei constata că, pe măsură ce aparatul se încălzește, timpul de coacere se micșorează, iar vafele se rumenesc mai ușor.  
 
Șeba Berescu, Ploiești, jud. Prahova
 
12 bucăți
1 h 10 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *