Varză călită cu măsline

 
Ingrediente
  • 1 ½ kg varză acră 
  • 100 g măsline
  • 150 ml ulei
  • 3-4 bulion de roşii
  • 2 foi de dafin 
  • boabe de piper
  • cimbru 
 
Preparare
1. Speli bine varza şi o tai fideluţă. Dacă e prea sărată, o speli de mai multe ori și o lași în apă, până când se desărează. 
2. Încingi uleiul într-o cratiță și adaugi treptat varza, foile de dafin, boabele de piper și cimbrul. Amesteci până se căleşte varza. 
3. Între timp, crestezi măslinele și le opărești de câte ori este necesar pentru a le desăra. Torni bulionul dizolvat în puţină apă, adaugi măslinele și continui fierberea pentru 5 minute. 
 
Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș
 
7 porții
45 min
 
Sfatul nostru
Rețeta se pretează în egală măsură cu varză dulce sau acră. Adecvate preparatelor din varză sunt și alte condimente: semințe de mărar, chimen și muștar, tarhon, nucșoară, ienibahar, pe care le combini în funcție de gustul pe care dorești să-l obții: mai dulceag sau mai iute. 
 


One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *