Varză cu smântână și cașcaval

Varza cu smantana si cascaval_MG_9725

Ingrediente
1 varză mare
1-2 cepe
200 g smântână
150 g cașcaval
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
boia dulce
cimbru
½ l apă
150 g mălai

Preparare
1. Cureți ceapa și varza. Toci mărunt ceapa. Îndepărtezi cotorul și nervurile mai groase ale verzei, apoi o tai fideluță și o freci cu puțină sare. Călești ceapa în uleiul încins, adaugi varza și continui să le călești împreună la foc mic, amestecând din când în când. Acoperi vasul și lași să fiarbă înăbușit la foc mic, scuturând cratița din când în când, ca să nu se prindă mâncarea de vas.
2. Între timp, tai cașcavalul în cuburi. Când varza a fiert, o sărezi și condimentezi după gust și iei vasul de pe foc. Adaugi smântâna, omogenizezi, apoi presari bucățile de cașcaval și amesteci ușor.
3. În timp ce fierbe varza, prepari mămăliguța, pe care o porționezi în castronele umede și o răstorni pe farfurii, lângă porțiile de varză.

Melexina Petrea, Suceava
3 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *