Varză cu sos picant

Ingrediente
  • 1 varză albă mare
  • 2 ardei grași (roșu și verde)
  • 1 ardei iute
  • 100 g smântână
  • 20 g unt
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 legătură pătrunjel 
  • piper 
  • sare 
 
Preparare
1.Speli varza și ardeii. Tai ardeii în fâșii, iar varza  fideluță. Freci varza cu puțină sare, ca să se înmoaie. 
2.După 10 minute, călești varza în unt topit, până când se înmoaie. Din când în când, picuri puțină apă și amesteci ca să nu se lipească. Când varza începe să se înmoaie, adaugi ardeii și continui să le înăbuși împreună la foc mic. 
3.Adaugi smântâna amestecată cu muștarul, sare și piper după gust. Lași mâncarea pe foc pentru încă 1-2 minute. La sfârșit pui pătrunjelul tocat și stropești preparatul cu zeamă de lămâie. Amesteci și servești varza caldă.
 
Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău
 
4 porții
40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *