Varză dulce cu mărar și smântână

Ingrediente

  • 1 ½ kg varză dulce
  • 100 ml ulei
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri făină
  • 1 lingură boia dulce
  • 250 g smântână
  • 2 legături mărar
  • sare

Preparare
1. Cureți varza de cotor și foile exterioare veștede și o tai în cuburi. Călești în ulei ceapa curățată și tăiată mărunt, adaugi varza și le călești în continuare, amestecând cu o lingură de lemn. După 5 minute, stingi cu apă fierbinte, pui boiaua și lași să fiarbă acoperit până se înmoaie bine varza.
2. Dizolvi făina în apă rece și o torni în vasul cu varză. Amesteci ca să nu se lipească de cratiță, iar după 5 minute, potrivești de sare și pui mărarul fin tocat.
3. Stingi focul și încorporezi smântâna sau, dacă nu consumi întreaga cantitate în ziua prepararii, servești varza la masă cu smântâna alături.

Adriana Liliana Hvir, Iași, jud. Iași

6 porții
45 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *