Varză murată dietetic

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg varză albă
10 g drojdie de bere
2-3 rămurele cimbru
2-3 crenguțe mărar uscat

Cum procedezi:
1. Speli varza, îi îndepărtezi cotoarele și nervurile mai groase, apoi o tai fideluță. Pui varza tocată în borcane sau într-o oală de pământ, iar deasupra așezi crenguțe de mărar și cimbru și drojdia legată într-un tifon. Acoperi totul cu apă fiartă și răcită.
2. Peste varză așezi un lemn curat, cu o greutate deasupra și acoperi vasul cu un tifon. După două zile, vânturi zeama de varză. Repeți operațiunea până când începe să se limpezească, iar varza se acrește.

Sfatul meu: Poți să combini varza albă cu varză roșie.

Valentina Toader, com. Siliștea Crucii, jud. Dolj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *