“Vegeta” de casă

Foto Elena Tănăsescu, Burda România
Foto Elena Tănăsescu, Burda România

Ai nevoie de:
2 kg morcovi
1 kg rădăcină de pătrunjel
1 ½ kg păstârnac
300 g țelină
300 g ceapă
300 g ardei roșu sau gogoșar
2 legături pătrunjel
2 legături frunze de țelină
2 linguri piper măcinat
80 g sare grunjoasă
½ plic conservant

Cum procedezi:
1. Cureți și speli legumele și le dai prin mașina de tocat sau le mixezi cu ajutorul robotului de bucătărie. Le pui într-un castron mare, curat și le amesteci cu verdeața tocată mărunt, piperul, sarea și conservantul.
2. Lași compoziția la frigider timp de 3 zile, amestecând din când în când.
3. Repartizezi “vegeta” în borcane pe care le închizi ermetic. Nu este nevoie să le sterilizezi.

Sfatul meu: Acest preparat înlocuiește cu succes condimentul din legume uscate din comerț. Eu îl folosesc la condimentat orezul, care îmi iese astfel foarte gustos.

Dorina Ion, Lugoj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *