Verzișoare de Bruxelles cu sos de cimbru

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
400 g verzișoare de Bruxelles proaspete sau congelate
350 ml lapte de soia
50 g făină
30 ml ulei
100 g tofu sau telemea
1 linguriță cimbru uscat mărunțit
1 linguriță boia dulce
1 vârf de cuțit boia iute
sare

Preparare
1. Fierbi verzișoarele, le scurgi și le păstrezi pe un platou, la cald.
2. Amesteci într-o crăticioară făina, boiaua și puțină sare. Torni treptat 200 ml lapte de soia, amestecând încontinuu. Pui crăticioara pe foc mic și mixezi energic, ca să nu se formeze cocoloașe. Când sosul s-a îngroșat, îl subțiezi cu laptele rămas, pe care îl torni, de asemenea, treptat. În sosul de consistența unei smântâni, încorporezi uleiul și cimbrul.
3. Torni peste varză sosul cald, iar deasupra razi brânza.

Sonia Miclescu, București

2 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *