Vindecați-vă trupul și sufletul cu ajutorul reflexoterapiei!

Reflexoterapie_MG_7771

 

 

 

 

 

 

 

Interviu cu Mariana Trușcă tehnician maseur, reflexoterapeut

 
Ce este reflexoterapia?
Reflexoterapia este o străveche tehnică de tratament, cu rădăcini în Antichitatea chineză și egipteană, care constă în masarea tălpilor, palmelor sau a corpului. Prin masarea acestor zone, organismul este ajutat să elimine toxinele, circulația sangvină se îmbunătățește și dezechilibrele dispar în timp.
Reflexoterapia este o metodă sigură, care poate fi folosită împreună cu tratamentele medicale.
 
Cum se face acest masaj?
Este indicat ca reflexoterapia să fie practicată de către un specialist competent, care posedă cunoștințe profunde de anatomie, cu un anumit antrenament și cu perseverență.
Camera în care are loc ședința trebuie să fie liniștitoare, caldă și confortabilă. O muzică plăcută, îmbinată cu aromoterapie, se dovedește adesea a fi deosebit de agreabilă.
După o dezinfecție cu alcool medici medicinal, tălpile bolnavului se vor unge cu creme emoliente sau uleiuri esențiale de plante, pentru o mai bună alunecare pe piele a mâinilor terapeutului și pentru o intensificare a efectelor vindecătoare.
În majoritatea situațiilor, masajul reflexogen se asociază cu un tratament naturist individualizat (fitoterapie), băi de plante, cataplasme, suplimenți alimentari, produse apicole, indicații de dietă și hidratare corectă. Pentru multe afecțiuni, se combină masajul reflexogen cu masajul terapeutic (general sau parțial).
 
Ce afecțiuni se ameliorează prin reflexoterapie?
Prin reflexoterapie se pot trata multiple afecțiuni:
– afecțiuni digestive: gastrite, colite, ulcer, hemoroizi, balonări;
– tulburări endocrine: dereglări ale tiroidei, paratiroidelor, suprarenalelor, căderi
de calciu, reglarea ciclului, disfuncții sexuale (impotență, frigiditate, tulburări
de metabolism), obezitate;
– afecțiuni ale coloanei: sciatică, lombosciatică, spondiloze, artroze, coxartroze;
– stres, migrene, amețeli, insomnii, oboseală cronică, depresii, anxietate, atacuri
de panică, instabilitate emoțională.
 
Reflexoterapia are contraindicații?
Nu se recomandă în timpul sarcinii, în tromboze, tromboflebite avansate, în micoze și dermatite, în afecțiuni cardiace grave. În suspiciuni de hemoragii interne, tumori maligne cu metastaze, afecțiuni psihice cronice, dependențe de medicamente, infecții (infecția se tratează medicamentos).
 
Căror categorii de vârstă se adresează tratamentul prin reflexoterapie?
Reflexoterapia este apreciată și poate fi folosită de bărbații și femeile de orice vârstă. Chiar și bebelușii sunt deosebit de receptivi la reflexoterapie. În general, persoanele sănătoase nu sunt foarte sensibile. Dacă se îngrijesc bine și sunt obișnuite cu alte terapii, cum ar fi masajul, pot dori sau pot avea nevoie de presiuni mai puternice pentru a se bucura de beneficii reale. Numărul de ședințe necesar este diferit în funcție de fiecare caz în parte.
O serie de 10-15 ședințe constituie un minim necesar, dar se continuă până la 25-30 de ședințe, în afecțiunile cronice. Ședințele se vor efectua zilnic.
După rezolvarea problemelor și restabilirea situației, se recomandă ședințe de întreținere săptămânal sau bilunar.
După ce toate problemele s-au rezolvat, talpa nu mai prezintă puncte dureroase și masajul este o plăcere.
 
Ce recomandați cititorilor Cărticelei Practic(e)?

Celor care nu au apelat la această terapie le-aș sugera să o folosească cu încredere și vor vedea că rezultatele nu se vor lăsa așteptate. Vindecați-vă trupul și sufletul cu ajutorul mâinilor și picioarelor! Un proverb chinez spune: “Surâsul vine de la picioare.”

Interviu realizat de Cristina Bălan, publicat în Cărticica Bucătărie fără foc nr. 6-2007Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *