Vinete călite, în sos de roșii aromat

Foto Elena Tănăsescu Burda România
Foto Elena Tănăsescu Burda România

Ai nevoie de:
8 vinete mari
10 ardei capia
5 cepe mari
5-6 căței de usturoi
250 ml ulei
500 ml suc de roșii
3 foi de dafin
1 linguriță zahăr
piper boabe
sare

Cum procedezi:
1. Alegi vinete lungi, care au mai puține semințe. Le tai în rondele, fără să le cureți coaja, le presari cu sare și le lași 10-15 minute, să se scurgă bine, apoi le călești pe ambele părți, în ulei încins.
2. Coci ardeii capia, îi cureți de coajă, cotoare și semințe și îi tai în fâșii subțiri. Cureți ceapa, o tai solzișori și o înăbuși în ulei, împreună cu usturoiul necurățat.
3. Fierbi sucul de roșii cu foile de dafin, zahărul, boabe de piper și sare după gust.
Așezi în borcane, în straturi alternative, vinetele, ardeii, ceapa, usturoiul și torni deasupra sucul de roșii aromat. Închizi borcanele și le sterilizezi timp de 1 oră.

Sfaturile mele: Pentru toate conservele în care folosești suc de roșii, dă-l în prealabil în câteva clocote, ca să nu îți fermenteze produsul conservat. Noi consumăm această conservă ca aperitiv sau garnitură la felul principal, dar o poți folosi și la prepararea ghiveciului sau la musaca.

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *